Arsyeja kryesore implicite e e pa-theksûme pse njérzt lypin liderë, osht se jòn të papërgjegjshëm për eksperiencën e tyne.

Prandaj me lehtësi e transferojnë besimin te “autoritetet”.

Kjo iu kushton shúm, si përkah eksperienca, poashtu edhe përkah aftësija e të veprûmit.
Andaj, jonatyrshëm zhvendosen në modin e viktimës e pasojës.

“Aaa e boni kshtu…. Aaa don me krîs lufta… Aaa meta pa hi dhondërr…..”, të cilat jòn reaksione të natyrshme në at panatyrshmënî.

Kshtu kur njéri nuk e din kush osht, bohet top fliperi ku “autoritetet” e gjûjn sa prej nji brazde, në brazden tjetër të kufijve të tyne mental.

Ideja e ndryshimit personal sipas meje edhe punës që e boj me klientë, osht me Ri-gjetë vetën. Atë pjesë autentike, unike e të kompletûme qénjësore.

Aty prej ku njêri punon me premisa hyjnôre.

Atëhere, dhe vetëm atëherë je shkak i përgjegjshëm i eksperiencës tônde, në tanësi.

Lavdû kôft Ma i Nâlti Pérendî.

Paqe me Dashni,
Rinoni 


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish